StroomOP: van podcast naar Clubhouse-editie
donderdag 11 maart 2021
Waarom
Na een succesvolle podcastserie start StroomOP op Clubhouse met een Clubhouse-editie. Onder de titel ‘StroomOp voor steeds betere jeugdhulp’ willen we graag met iedereen in gesprek die ideeën heeft hoe te leren en te verbeteren in de jeugdhulp.
Wat kan anders? Wat is daarvoor nodig? Wat kunnen we zelf al doen? De podcasts kun je nog steeds hier beluisteren. Op Clubhouse kun je elke week meepraten over thema’s die in de podcasts aan de orde komen, en ook zelf onderwerpen aandragen die je belangrijk vindt.
Wanneer
De eerste drie Clubhouse-sessies ‘StroomOp voor steeds betere jeugdhulp’ zijn gepland op de dinsdagen 16, 23 en 30 maart om 12:30 uur. Deze ‘rooms’ zullen minimaal een halfuur en maximaal driekwartier duren. Smaken ze naar meer, dan beginnen we in april een ‘Club StroomOp’ om te praten over verbetering van de jeugdhulp, met professionals, ervaringsdeskundigen en andere betrokkenen. We zullen regelmatig een bijzondere spreker strikken met wie je van gedachten kunt wisselen.
Onderwerpen
16 maart: ‘Hoe minder jeugdzorgplus, hoe beter’. Met Joost Richards, GZ-psycholoog en hoofd Zorgpadontwikkeling bij Via Jeugd
23 maart: ‘Kinderen en ouders behandel je samen’. Met Jesssica Vervoort-Schel, orthopedagoog-generalist bij Koraal en onderzoeker
30 maart: ‘Elk kind verdient een thuis’, met Karen de Ruiter, GZ-psycholoog en gedragsdeskundige bij Parlan
Moderator
De gesprekken in de Clubhouse ‘room’ worden geleid door Malou van Hintum.
Hoe kun je meedoen?
Clubhouse is vooralsnog alleen geschikt voor iPhone. Je kunt op Clubhouse als je daarvoor een uitnodiging krijgt van iemand die er al op zit, of als je je aanmeldt bij de app en iemand je toelaat. Stuur via LinkedIn een bericht naar Malou van Hintum, Anke Wammes of Monika Scholten als je een iPhone hebt en een uitnodiging wilt of mail naar stroomop@bgzj.nl. Let op: meld je je aan bij Clubhouse, dan deel je automatisch de contactenlijst in je iPhone met deze app.
Waarom Clubhouse?
Op Clubhouse kunnen we laagdrempelig in gesprek met elkaar, en kun je aan de hand van ieders bio ook meteen zien met wie je praat. Door op een vaste tijd en dag informatie en ideeën met elkaar uit te wisselen, hopen we dat jeugdhulpprofessionals, ervaringsdeskundigen en andere betrokkenen elkaar gemakkelijk wekelijks kunnen spreken, leren kennen, en elkaar ook goed kunnen vinden. Iedereen kan meedoen, wat betekent dat ook iedereen kan meeluisteren. Wij kiezen voor de open en niet voor de besloten mogelijkheid om elkaar te spreken, omdat we graag zo veel mogelijk mensen erbij betrekken.
Uitleg
Wie graag wil hoe het allemaal precies werkt, verwijzen we naar Mieke Langenhuizen, die verschillende keren per week om 9:00 uur op Clubhouse helder uitlegt hoe Clubhouse in elkaar steekt.