NJR, het NJi, BGZJ en Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie organiseren Listen Up: een week gevuld met interactieve online sessies voor professionals, bestuurders, ervaringsdeskundigen en beleidsmakers.

Verschillende organisaties slaan de handen ineen om jongerenparticipatie een impuls te geven. Ze organiseren van 14 tot en met 18 juni Listen Up: een week vol online sessies rondom het thema jongerenparticipatie en ervaringsdeskundigheid in de jeugdzorg. Professionals en beleidsmakers wisselen kennis uit, gaan met elkaar in gesprek en krijgen de mogelijkheid om professionals en jongeren vragen te stellen over hun visie. Doe je mee?

Jongerenparticipatie en ervaringsdeskundigheid
Uit gesprekken met professionals en jongeren blijkt dat de rol van jonge mensen in de verbetering van de jeugdhulp niet altijd groot genoeg is. En dat terwijl jongeren met ervaring in de jeugdhulp als geen ander weten wat goed gaat én wat beter moet. Verschillende organisaties, verenigingen en initiatieven uit het veld (waaronder NJR, het NJi, BGZJ en Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie) én jongeren delen hun kennis en ervaring met de deelnemers tijdens Listen Up.

Listen Up

Het evenement is het vervolg van het succesvolle traject VER_diep in 2020. Tijdens VER_diep onderzochten professionals en beleidsmakers hoe jongerenparticipatie op een waardevolle manier gewaarborgd kan worden binnen de jeugdhulp. Listen Up zet dit door: de deelnemers wisselen kennis uit en krijgen concrete handvatten en tools om jongerenparticipatie en ervaringsdeskundigheid betekenisvol te maken binnen hun werk.

Save-the-date

Op 24 mei wordt het volledige programma bekend gemaakt, waarna het mogelijk is om je per sessie in te schrijven. Schrijf je alvast in via deze link om een (eenmalige) herinnering te krijgen voor de inschrijvingen. Na je inschrijving voor één of meerdere  sessies ontvang je een automatische e-mail met de Zoom-link per bijeenkomst. De interactieve sessies vinden plaats van 14 tot en met 18 juni 2021 tussen 15:00 en 18:00. Ga voor meer informatie naar njr.nl/listenup.