Congres Alle kinderen wonen thuis

Hoe voorkom je dat kinderen uit kwetsbare gezinnen in een kliniek of groep terecht komen? Hoe zorg je ervoor dat een tijdelijke opname altijd deel uitmaakt van een ambulant traject? Hoe werk je je samen met een gezin aan een goede balans tussen draagkracht en draaglast, in plaats van je alleen te richten op het complexe ‘probleem’ van een kind of ouder? Hoe werk je daarbij samen met andere (jeugdhulp)professionals? Hoe (ver)draag je veiligheidsrisico’s en het niet-weten? Wat zegt de wetenschap over gezinsgericht werken? En wat kun je als professional nu al anders doen in je dagelijkse werkpraktijk?

Deze vragen staan centraal tijdens het congres Alle kinderen wonen thuis?! – Gezinsgerichter werken in de jeugdhulp op 29 november 2021 in de Rijtuigenloods in Amersfoort.

Laat u inspireren door collega-professionals, ervaringsdeskundigen, wetenschappers en sprekers binnen en buiten het jeugddomein in de ochtend. En ga ‘s-middags aan de hand van thema’s en goede praktijkvoorbeelden aan de slag met uitdagende ambities. Ontmoet en leer van collega’s uit andere domeinen van de jeugdhulp uit het hele land.

Voor wie?

Kinder- en jeugdpsychiaters, psychologen, orthopedagogen, sociotherapeuten, gezinsbehandelaars, psychiatrisch verpleegkundigen, maatschappelijk werkers, jeugd- en gezinswerkers, en ervaringsdeskundigen, die werken:

  • in de ambulante, open of gesloten verblijf in de jeugd-ggz, gehandicaptenzorg of jeugd- en opvoedhulp;
  • in de volwassenenpsychiatrie;
  • bij de jeugdbescherming en – reclassering, Raad voor de Kinderbescherming of Veilig Thuis;
  • bij lokale teams en huisartsenpraktijken.

En hun managers en bestuurders.

Bekijk hier het programma

Inschrijven en accreditatie

Deelname aan dit congres is gratis. Accreditatie is aangevraagd.

Meer informatie over het congres leest u hier.